Σάββατο, 23 Οκτωβρίου 2010

Για τα δανειστικά ποδήλατα...

 
Φιλοτιμήθηκαν  βλέπετε 2 εβδομάδες πριν τις δημοτικές εκλογές να κάνουν πράξη ένα από τα αιτήματα που έχουμε διατυπώσει  μέσω των κειμένων μας πολλές φορές τον τελευταίο χρόνο.


Ένα από τα αιτήματα μας ήταν  και το δανειστικό ποδήλατο στην πόλη.
Δυστυχώς σπαταλήθηκαν αρκετά χρήματα  για να δημιουργηθεί η ψευδαίσθηση πως  έχουμε δανειστικό ποδήλατο .


Το λέμε ψευδαίσθηση  διότι εμείς δεν  θεωρούμε ότι υπάρχει στην πόλη μας δανειστικό ποδήλατο, μιας και μας βάζει έναν πολύ σημαντικό περιορισμό στο πότε  θα το δανειστούμε ,αφού  πρέπει να είναι ανοιχτό το δημαρχείο για να βρεις  τον υπεύθυνο ώστε να  δανειστείς το ποδήλατο και αυτό υποχρεωτικά θα επαναλαμβάνετε κάθε φορά .


Για παράδειγμα σήμερα μπορούσε  κάποιος να προμηθευτή ένα από τα ποδήλατα μέχρι τις  2 περίπου το μεσημέρι, διότι μετά δυστυχώς απουσίαζαν οι υπεύθυνοι.


Πολύ σημαντικό είναι επίσης πως δεν μπορεί κανείς να καταλάβει ότι αυτά τα ποδήλατα είναι στην διάθεση όποιου επιθυμεί και μάλιστα χωρίς κόστος, μιας και δεν υπάρχει κάποια ταμπέλα η ένα stand με ενημερωτικό υλικό , με αποτέλεσμα αρκετοί να τα κοιτούν και να αναρωτούνται για ποιον λόγο βρίσκονται αυτά τα ποδήλατα στην πλατεία.


Για άλλη μια φορά αποδεικνύετε περίτρανα  πως γίνονται δουλείες του ποδαριού.


Για να γίνουν πράξη κάποια πράγματα δεν αρκεί μόνο το φιλότιμο αλλά  χρειάζεται πρώτα από όλα να υπάρχει γνώση και  σε κάποια θέματα.


Προς το πάρων η γνώση λάμπει δια της απουσίας της και φαίνεται  από τον τρόπο λειτουργίας του δανειστικού ποδηλάτου.


Τι πιο εύκολο για την δημοτική αρχή να πάρει απλά παραδείγματα από άλλες πόλεις της Ελλάδας και να τα κάνει πράξη ;


Σαν πρόταση λέμε  πολύ απλά ότι θα μπορούσε το δανειστικό ποδήλατο να λειτουργεί με μαγνητικές κάρτες, όπως σε όλες τις άλλες πόλεις που λειτουργεί θαυμάσια και μάλιστα με μεγάλη απήχηση τόσο από ντόπιους όσο και από τουρίστες.


Να σημειώσουμε επίσης ότι τα ποδήλατα "δεσπόζουν" περίτρανα μπροστά στο δημαρχείο και γίνετε αντιληπτό από κάθε νοήμονα άνθρωπο  το ψηφοθηρικό σκεπτικό πίσω από αυτό το εγχείρημα.


Ελπίζουμε να γίνουν μελλοντικές υποδομές για την προώθηση του ποδηλάτου στην πόλη  για την ασφαλή μετακίνηση και να μην γίνουν ξανά προχειροδουλειές.


Ποδηλάτες Ναυπλίου

3 σχόλια:

  1. Μάλιστα..... Δηλαδή εμείς που θέλουμε να έρθουμε εκδρομή, καλύτερα να φέρουμε τα δικά μας....

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ήμουν την εβδομάδα του Πάσχα στο Ναύπλιο (διακοπές από την Αθήνα) και ήταν ακριβώς όπως τα λέτε. Τα είδαμε, καταχαρήκαμε αλλά ήταν κλειδωμένα χωρίς κάποια πινακίδα. Άσε που είχαν πέσει από τον αέρα και δεν υπήρχε κάποιος να τα μαζέψει. Την επομένη είδα δύο ανθρώπους να τα κυκλοφορούν αλλά και πάλι απουσίαζε κάποιος 'αρμόδιος'. Τί να πούμε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή